Uventet hjelp

Fra naturens side er jeg helt naturlig kort i beina, oftest i sankesituasjoner er det en fordel. Men av og til er det virkelig en ulempe! Nå skal rogneskudd sankes og trærne er så høy, så høy.

I min hage har jeg for sikkerhets skyld kuttet av alle sideskudd hver høst, for å få fri bane når plenen skal klippes. Vel fru Frønning, hadde du latt det være, hadde du kanskje hatt masse å sanke i din egen høyde. I stedet står jeg her med skudd som frister 2,5 meter over bakken – og det er de som er nærmest. Trærne strekker seg mange meter opp i været.

Da kan gode råd bli dyre.

Prøvde stige , den står ikke støtt inntil treet, i tillegg er jeg livredd høyder, så skjelvende knær og vaklevoren stige var dårlig kombo. Gardintrapp da? Niks, altfor ustødig den også!

Fram med telefonen, søkte på hageutstyr og annet for å se om det fantes noe jeg kunne gripe rundt grenene med og dra de ned, for å få tak i godsakene. det nærmeste jeg kom var noe du kunne klippe grenene med, på teleskopstang. Men jeg er ikke ute etter å klippe, kunne kanskje prøve å gripe forsiktig? Tok ikke sjansen, var redd for å skade treet.

Kommunegartneren visste kanskje råd? Jeg sendte melding og spurte – dessverre – hun kjente ikke til noe som kunne brukes slik. Kunne kanskje en epleplukker brukes?

Noe betuttet gikk jeg til sengs, falt i søvn grublende på hvordan jeg skulle løse dette.

Jeg har levende drømmer, så levende at jeg ofte våkner og lurer på om dette har hendt eller ikke. Så også denne gang. Jeg ser altså meg selv ute og sanker rogneskudd – jeg får lett tak i mye av det som er høyt oppe. Som hjelpemiddel hadde jeg en båtshake! Med teleskopstang! Jeg visste hva det het når jeg våknet og kunne søke for å se om det virkelig fantes.

Båt og Motor her i Rypefjord, fikk kjapt en telefon. De hadde inne! Lykke!

Jeg vet ikke med deg, men jeg er iallfall fryktelig overtroisk. Jeg tror at det finnes mye mellom himmel og jord som vi ikke kan se. At jeg fikk hjelp til å finne en løsning – det er jeg helt overbevist om!



Spørsmål eller synspunkter - jeg høre gjerne fra deg.